Gesloten van 12 t/m 16 februari.
Aircoservice apparaat

Aircoservice

Een airco die goed werkt is wel zo aangenaam, aangezien dit niet alleen het comfort verhoogt, maar er ook voor zorgt dat u als bestuurder steeds fris achter het stuur zit. Daarbij is een goed werkende airco onmisbaar in de winter om beslagen ruiten te verhelpen. Om die reden is het verstandig om eens in de zoveel tijd uw airco te laten controleren en indien nodig te laten verversen en aan te vullen.

Hoe vaak moet een airco gereinigd en gevuld worden?

Elke auto die beschikt over airco heeft airco-onderhoud nodig. Als het vullingspercentage van de airco onder de 70 procent komt, vermindert het koelvermogen en wordt de kans op een defecte airco vergroot. Om die redenen wordt er vanuit fabrikanten geadviseerd om iedere vier jaar de airco te laten vullen om ervoor te zorgen dat de koelcapaciteit behouden blijft.

Bacteriën hopen zich op in de luchtleidingen van het aircosysteem wat kan resulteren in nare luchtjes, maar ook verkoudheid of allergieën. Het is daarom aan te raden om de airco één keer per jaar te laten reinigen. Op deze manier worden nare luchtjes en ziektekiemen verwijderd en de aangroei van nieuwe bacteriën in de airco vertraagd en verminderd.

Draag zorg aan uw airco

Een airco zorgt gedurende het gehele jaar voor comfort in de auto, tijdens de zomer houdt het de auto koel en tijdens de winter houdt het de auto warm en voorkomt het beslagen ruiten. Het is dus verstandig om de conditie van de airco regelmatig te laten controleren, aangezien:

  • Het koudemiddel in de airco jaarlijks met 8 tot 10 procent afneemt door verlies en verdamping.
  • Het uitstellen van airco-onderhoud één van de voornaamste oorzaken zijn voor airco problemen.
  • Een van de belangrijkste oorzaken voor airco problemen komt voort uit de wijze van uitschakelen. Het is belangrijk dat de airco wordt uitgezet voordat de motor wordt uitgeschakeld in tegenstelling tot het automatisch laten uitschakelen van de airco door het contactslot terug te draaien.

Airco vullen en reinigen

Een goed werkende airco in je auto is wel zo aangenaam. Dit verhoogt niet alleen je comfort, maar zorgt er ook voor dat je als bestuurder fris achter het stuur zit. Heb je het idee dat de airco niet meer zo goed koelt? En heb je last van muffe luchtjes uit de ventilatieroosters van je auto als je de airco aanzet? Dan is het tijd voor onze uitgebreide Airco Combi Servicebeurt.

Tot de Airco Combi Servicebeurt behoort:

  • Het vullen van de Airco.
  • Het recyclen van het koudemiddel.
  • Het reinigen van de airco, zodat alle ziektekiemen en nare luchtjes verdwijnen en daarbij de aangroei van nieuwe bacteriën vertraagt.

Wij raden u aan om bij het laten reinigen van de airco, ook het pollenfilter te laten vervangen. Dit filter, ook wel het interieurfilter genoemd, zorgt ervoor dat schone buitenlucht de auto instroomt en dat troep van buiten – zoals pollen, stof en roetdeeltjes – in het filter achterblijft. U kunt zich vast voorstellen dat dit filter iedere kilometer die u rijdt, vuiler wordt.

Maak een afspraak

Bij ons staat de deur te allen tijde voor u open.