Gesloten van 12 t/m 16 februari.
Bandenservice

Bandenservice

Om uw auto zo veilig mogelijk te houden is het verstandig om uw autobanden regelmatig te laten controleren. Tijdens deze controles wordt gekeken of de banden juist zijn afgesteld, wordt de bandenspanning gecontroleerd en wordt gekeken naar de slijtage van de band. Naast deze controle en het oplossen van geconstateerde mankementen, kunnen wij ook uw banden wisselen en vernieuwen. Wanneer heeft u zomerbanden of winterbanden nodig?

Zomerbanden

Wanneer de temperatuur hoger is dan zeven graden rijdt u het veiligst op zomerbanden. Zomerbanden hebben bij temperaturen hoger dan zeven graden een kortere remweg, doordat deze banden minder lamellen, oftewel inkepingen hebben. Doordat deze banden minder lamellen hebben blijven de banden langer hard.

Winterbanden

Wanneer de temperatuur echter zeven graden of lager is rijdt u veiliger op winterbanden. Dit komt doordat deze banden meer dwars en zigzag geplaatste lamellen hebben in het profiel. Door dit profiel hebben deze banden bij koud weer meer grip en een betere slijtvastheid. Daarbij blijft het rubber bij temperaturen onder de acht graden flexibel.

Bandenprofiel

Na vele kilometers zijn uw autobanden uiteindelijk toe aan vervanging, dit is vaak te zien aan een versleten profiel. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte van een band minimaal 1,6 millimeter moet zijn.

Het verstandig om uw autobanden op tijd te laten vervangen om uw veiligheid te waarborgen. Wij adviseren om uw zomerbanden bij twee millimeter en uw winterbanden bij vier millimeter te laten vervangen, zodat u zo veilig mogelijk kan rijden.

Banden reparatie

Bij ons is het ook mogelijk om uw lekke band te laten repareren. De wijze van repareren van uw lekke band is afhankelijk van de schade aan de band. Dit kan een simpele reparatie zijn waarbij wij gebruik maken van een ‘prop’ om uw band te repareren. Het kan echter ook voorkomen dat de schade niet op deze manier te herstellen is en in deze gevallen wordt de band van binnenuit gerepareerd met behulp van een ‘pleister’. Helaas is het ook mogelijk dat de schade aan de autoband niet meer te herstellen is, waardoor een nieuwe band aangeschaft dient te worden. Bij ons kunt u zonder afspraak langskomen om uw lekke band te laten controleren en indien mogelijk te laten repareren.

Banden balanceren

Trilt uw auto of het stuur tijdens het rijden, dan bestaat er een grote kans dat uw auto in onbalans is en uw banden dus gebalanceerd moeten worden. Wanneer wij uw banden balanceren verdelen wij het gewicht weer gelijkmatig over de banden. Door deze hernieuwde balans zijn uw banden weer in balans en zijn trillingen van uw auto of stuur verleden tijd. Daarbij sluiten uw banden ook regelmatiger af rondom de velgen, waardoor deze strak om de velg blijven liggen. Bij ons kunt u zonder afspraak langskomen om uw banden te laten controleren en indien nodig te laten balanceren.

Wanneer moeten uw banden gebalanceerd worden?

Dat is als u uw nieuwe banden laat monteren of uw banden laat omwisselen. Tijdens de montage van de banden balanceren wij de banden, omdat deze in balans gebracht moeten worden met de velg. Wij balanceren de banden ook wanneer uw auto of stuur trilt tijdens het rijden. Trillingen van de auto of stuur is een indicatie dat uw banden in onbalans zijn. Vanwege deze onbalans is het verstandig om uw banden te laten balanceren.

Wat is het verschil tussen balanceren en uitlijnen?

Het komt nogal eens voor dat balanceren en uitlijnen met elkaar verward worden. Tijdens het balanceren van uw banden wordt ervoor gezorgd dat de wielen weer zonder trillingen kunnen rollen. Bij uitlijnen wordt er voor gezorgd dat de stand van de wielen weer in de juiste positie gezet worden, zodat uw auto weer een optimale wegligging heeft.

Banden uitlijnen

Neigt uw auto tijdens het rijden om naar links of rechts te trekken? Dan bestaat de kans dat uw auto uitgelijnd dient te worden, omdat de wielen dan niet meer in de juiste stand staan ten opzichte van uw auto. Wanneer uw auto wordt uitgelijnd, dan wordt de stand van de wielen gecontroleerd en weer opnieuw in de juiste positie afgesteld voor een optimale wegligging. Daarbij wordt snellere en verkeerde slijtage van de banden, hoger brandstofverbruik en moeilijker sturen voorkomen. Twijfelt of uw auto uitgelijnd moet worden? Kom in dat geval bij ons langs, zodat wij kunnen controleren of de wielen goed zijn uitgelijnd.

Wanneer dient uw auto uitgelijnd te worden?

Bij een botsing kunnen er naast schade aan de auto ook afwijkingen optreden in de uitlijning van de wielen. Wanneer dit het geval is, dan is het mogelijk dat de auto naar één kant trekt (merkbaar tijdens rechtdoor rijden) of dat het stuur na een bocht niet meer terugkeert naar de middenstand. Om die reden is het verstandig om bij de volgende gevallen de uitlijning van de wielen te laten controleren en indien nodig te laten uitlijnen:

  • Na een aanrijding, botsing of ongeluk
  • Wanneer de auto hard de stoeprand geraakt heeft
  • Wanneer de auto hard door een kuil is gereden
  • Bij nieuwe banden
  • Bij vervanging van een onder andere een wiellager

Wat is het verschil tussen uitlijnen en balanceren?

Het komt nogal eens voor dat balanceren en uitlijnen met elkaar verward worden. Bij uitlijnen wordt ervoor gezorgd dat de stand van de wielen weer in de juiste positie gezet worden, zodat uw auto weer een optimale wegligging heeft. Tijdens het balanceren van uw banden wordt er echter voor gezorgd dat de wielen weer zonder trillingen kunnen rollen.

Bandenopslag

Het is mogelijk om de zomer- en winterbanden bij ons op te slaan, als u thuis daar geen ruimte voor heeft. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Maak een afspraak

Bij ons staat de deur te allen tijde voor u open.