Gesloten van 12 t/m 16 februari.

Over ons

Een familiebedrijf opgericht op 15 augustus 1966 door de zwagers Niek Broers en Arie Hoek.

Fiat logo
Het pand van Drunens Auto-Bedrijf

Het Bedrijf

Wie zijn wij?

Drunens Auto-Bedrijf (DAB) is een familiebedrijf dat op 15 augustus 1966 is opgericht door de zwagers Niek Broers en Arie Hoek. Zij begonnen DAB als fiat dealer voor personen- en vrachtauto’s. Het bedrijf is in 1972 gestopt met vrachtauto’s om vervolgens volledig de focus te leggen op personenauto’s.

Niek Broers was al sinds 1948 werkzaam in de autobranche eerst als monteur, maar sinds 1966 als dealer van het Italiaanse merk Fiat. Niek kreeg zijn opleiding tot automonteur toen hij dienstplichtig militair was.

Arie Hoek is na jaren als zeevaarder overgestapt naar de autobranche en heeft samen met Niek Broers DAB opgestart.

Marcel Broers is over de jaren heen DAB ingegroeid, welke tot 2000 Fiat dealer is gebleven. Marcel heeft ondertussen al meer dan 50 jaar ervaring in de autobranche.

Het Pand

De historie

Het pand waar Drunens Auto-Bedrijf in gevestigd is heeft een rijke geschiedenis, aangezien het meer dan 110 jaar oud is. Het pand is door de jaren heen meerdere keren uitgebreid. Het is in 1905 gebouwd met de functie boterij welke door goede tijden meerdere malen uitgebreid is, waarna het uiteindelijk in 1920 omgebouwd is tot stoomzuivelfabriek welke tot 1965 operatief is geweest. Nadat het pand in 1966 door Niek Broers en Arie Hoek was overgenomen is het nog een laatste keer drastisch verbouwd om voor ondertussen al meer dan 53 jaar te dienen als autobedrijf.

Helaas is door de jaren heen de schoorsteen welke gebouwd is voor en gebruikt werd tijdens de operatieve uren van de stoomzuivelfabriek deels ingestort, momenteel is slechts twee derde van de toren nog intact. De schoorsteen was vroeger in heel Drunen en omstreken te zien en was een van de kenmerken van Drunen. Het pand is vroeger meerdere malen gebruikt als oefenterrein voor de lokale brandweer en over de jaren heen is dit altijd zo gebleven.

Coöp De Eerste Langstraatsche Stoomzuivelfabriek

Maak een afspraak

Bij ons staat de deur te allen tijde voor u open.