Gesloten van 12 t/m 16 februari.
Banden profielmeter

APK

Een APK, oftewel Algemene Periodieke Keuring, is een wettelijk verplichte keuring in Europa om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Om APK’s te mogen uitvoeren zijn wij een door Rijksdienst Wegverkeer (RDW) gecertificeerd bedrijf. Bij ons kunt u terecht met alle gangbare merken zonder dieselmotor.

Wanneer wij een APK uitvoeren, dan wordt gecontroleerd of de auto voldoet aan de wettelijk gestelde eisen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de profieldiepte van de banden (minstens 1,6 millimeter) en of de gordels naar behoren werken. Wij zullen u tevens te allen tijde inlichten over reparaties die aan uw voertuig nodig zijn om deze aan de keuringseisen te laten voldoen. Wij zullen geen reparaties uitvoeren als u hier van te voren geen toestemming voor gegeven hebt. Hierdoor staat u achteraf niet voor ongewenste rekeningen.

De onderdelen van een APK keuring (of APK keurings onderdelen)

Tijdens een APK keuring worden auto’s gecontroleerd op de volgende aspecten:

  • De verkeersveiligheid, namelijk het functioneren van de remmen, staat van de autobanden, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, carrosserie en de verlichting.
  • Het milieu, oftewel de uitstoot van uitlaatgassen.
  • De registratie, waaronder de kilometerstand, het voertuigbewijs, identificatienummer en de brandstof.

APK steekproeven door het RDW

De APK keuringen die bij ons uitgevoerd worden zijn RDW-erkend. Wanneer APK keuringen RDW-erkend zijn betekent dit, dat er ook steekproeven uitgevoerd worden door het RDW. Wanneer wij een auto afmelden krijgen wij te zien of een auto wel of niet in aanmerking komt voor een steekproef (de kans hierop is ongeveer 3%). Wanneer uw auto in aanmerking komt voor een steekproef, dan gebeurt dit binnen 90 minuten. In de tussentijd mag uw auto onze garage niet verlaten tot het moment dat de steekproef is afgerond. Wij, maar ook de eigenaar/eigenaresse van de auto, zijn wettelijk verplicht om aan een steekproef mee te werken. Wij doen er alles aan om u en uw auto zo snel mogelijk weer de weg op te helpen.

APK in combinatie met onderhoud

Indien u bij ons uw APK combineert met groot onderhoud krijgt u de APK gratis (exclusief de afmeldkosten, viergas- of EOBD-test). De reden dat wij hiervoor gekozen hebben is dat een APK een momentopname is. Dit betekent dat een APK inzicht geeft in de staat van uw voertuig op dat moment, echter geeft dit geen garantie dat uw voertuig er weer voor een jaar tegen kan. Om weer een jaar zonder zorgen te kunnen rijden is het verstandig om in combinatie met een APK, groot onderhoud aan uw auto te laten verrichten.

Maak een afspraak

Bij ons staat de deur te allen tijde voor u open.